Нашите недоносени деца

През 2012 г. беше създадена Фондация “Нашите недоносени деца”. Новата организация е част от Федерация “Български пациентски форум”

 

Нина Николова
председател на фондация „Нашите недоносени деца”

Nina NikolovaФондация “Нашите недоносени деца” се роди през лятото на 2012 година от мен, Надя Дренска и Вили Бакалова.
Ние сме три щастливи майки на цели пет недоносени деца. Няма по-голямо щастие от това да видиш едно мъниче как се бори, как се развива пред очите ти, какъв хъс има за живот.
Йоана и Мартин се родиха в началото на 7 месец (29 г.с. и 4 дни от бременността). Йо тежеше само 930 гр., а Марти като един малък мъж – 1170гр. За жалост бях минала през това веднъж, но знаех, че всичко ще е наред и ще си взема две живи и здрави деца от болницата. Този път съдбата бе милостива към мен. Трудният път който извървях, за да стигна до тук ме сблъска с много трудности, въпроси, спънки и още в онзи момент реших, че трябва да направя нещо в тази насока. Да бъдеш майка на недоносено бебе е трудно, стряскащо и изисква много воля и сили. В България думата “недоносен” все още е непонятна за много хора, да бъдеш такъв значи да си различен. Напротив – недоносените бебета са борци, те са едни малки ангелчета, които са много по-силни от нас и имат такава воля за живот, която ние дори не можем да си представим. Те са едно малко, голямо ЧУДО.

И така стъпка по стъпка се роди и нашата Фондация – “Нашите недоносени деца”.
Сега е моментът да изкажа едно голямо Благодаря на Надето и Вили, на Радина, без която нямаше да стигнем до тук. Тя ми оказа голяма подкрепа и помощ и съм безкрайно щастлива, че имам късмета да я познавам и да съм нейна приятелка.
Благодаря и на моя прекрасен съпруг, който е до мен както в хубави, така и в лоши моменти и който повярва, че има и добро, на всички мои приятели, както и на моята прекрасна сестра, без която не мога.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*