Среща на представители на Федерацията с кандидат за кмет на гр.Варна

Във връзка с предизборната си кампания за кмет на Варна – г-н Чавдар Трифонов и неговият щаб, поканиха представители на пациентската общност на пресконференция, на която той изложи част от своята платформа, а именно социалната си ангажираност към жителите на града.

На пресконференцията, като представители на Федерация „Български пациентски форум“, присъстваха Женя Ценовска и Елисавета Котова.

В началото на пресконференцията г-н Трифонов изложи на кратко подкрепата си към децата с различни заболявания, които ежедневно срещат проблеми в училищата и детските градини.

Представителите на пациентските организации са имали възможност да запознаят г-н Трифон с проблемите на децата с диабет, дискриминацията на хората с псориазис и псориатични усложнения и възможността за бъдеща общинска програма за двойки с репродуктивни проблеми.

Кандидатът за кмет е поел ангажимент през следващата седимица да организира специална среща относно общинска програма за ин-витро.

„Искрено тая в себе си надежда, че може би най-накрая е дошъл моментът моята Варна да се събуди и да бъдем едно истинско общество на толерантни и съпричастни граждани!“ – сподели след пресконференцията Женя Ценовска, представител на Асоциация на хората с псориазис и псориатични усложнения и регионален представител на Федерация „Български пациентски форум“ за гр. Варна.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*