Биомаркер открива ембриони – шампиони

Революционен метод повишава процента на реализирани бременности до70-80% при трансфер дори само на един ембрион.

Федерация „Български пациентски форум“ и Асоциация „Семейно здраве – Моето дете“ имат удоволствието да Ви поканят на пресконференция – среща със създателите на нов революционен метод в помощ на двойките с репродуктивни проблеми – Антонио Диез , д-р по биология и д-р Явор Владимиров, ДМ – един от най-признатите български специалисти по репродуктивна медицина.

Срещата ще се проведе на 11.03.2016г. (петък) от 10:00ч. в Литературен клуб ПЕРОТО – НДК.

Методът МитоСкор е биомаркер, който дава информация за енергийното състояние на ембриона. Чрез него  се селектират  ембрионите с най-голям потенциал за имплантация, която да доведе до успешно развиваща се бременност и раждане. Чрез него процентът на реализирани бременности  може да се повиши до 70-80% при трансфер дори само на един ембрион. Това води и до елиминиране на риска от многоплодна бременност.

Д-р Антонио Диез е един от създателите на метода МитоСкор – разработен през 2014-2015г. в световно известната лаборатория по репродуктивна медицина – IGENOMIX, Испания. Д-р Диез пристига в България,за да представи метода пред участниците в Конгреса на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивна медицина, който ще се проведе между  10 и 13 март, 2016г. в Боровец.

Методът  ще бъде приложен за първи път в България в ръководената от д-р Явор Владимиров Ин витро клиника  „София“ (СБАЛАГРМ „София“).

Д-р Владимиров и д-р Диез си партнират в разработването на нова Теория за „крио лечение на ембрионите”, която предстои да бъде публикувана.

Екипът на д-р Владимиров е партньор на лаборатория IGENOMIX повече от три години. В резултат на това партньорство за първи път в България беше приложен единственият по рода си в световен мащаб, генетичен метод за определяне на имплантационен „прозорец” (ЕRА тест).

МитоСкор е поредният техен съвместен революционно-иновативен проект.

Д-р Антонио Диез– доктор по биология, завършил с отличие Университета на Валенсия, Испания. Разработва две докторски дисертации . Едната е във Висшия съвет по научни изследвания (CSIC – Испания) по молекулярната кръстосана модулация между клетъчната пролиферация, стареенето и атеросклерозата.Другата  е на тема „Генна терапия и трансгенни технологии“  в престижния Център за генна терапия (VIB) в Университета в Льовен – Белгия, където работи  пет години. След този период работи в Националния център по сърдечно-съдови изследвания (CNIC) в Мадрид, Испания. По това време той започва кариерата си като независим изследовател, работещ в областта на генетичния контрол върху регенерацията на органи. През септември 2010 г. основава лаборатория в Изследователски център „Принц Фелипе”, чиято дейност е посветена на идентифицирането на молекулните механизми в модулацията на стареене и обмяната на веществата в репродуктивното стареене. В IGENOMIX д-р Диез има водеща роля в областта на продуктовите иновации. Там той прилага познанията си по молекулярни технологии и биология за разработването на нови продукти за авангардната репродуктивна генетика. Автор е на няколко изследователски разработки в областта на молекулярната биология.

Д-р Явор Владимиров – Πpeз 1990 г. зaвъpшвa мeдицинa в Meдицинcĸи Унивepcитeт – Coфия, a пpeз 1997 г. пpидoбивa cпeциaлнocт пo aĸyшepcтвo и гинeĸoлoгия. Πpeз 2003 г. зaщитaвa диcepтaция нa тeмa „Диaгнocтични тecтoвe зa oцeнĸa нa яйчниĸoвия peзepв пpи жeни c бeзплoдиe” и пpидoбивa нayчнo-oбpaзoвaтeлнa cтeпeн „Дoĸтop”. Имa нaд 20 гoдишeн oпит в oблacттa нa acиcтиpaнитe peпpoдyĸтивни тexнoлoгии. Πpъв въвeждa в Бългapия мeтoдa нa инвитpo мaтypaциятa. От 2005 г. е хоноруван преподавател по дисциплината „Ембриобиотехнологии” към Катедрата по Цитология, Хистология и Ембриология към СУ „Св. Климент Охридски”.  Д-p Bлaдимиpoв e eдин oт нaй-тъpceнитe бългapcĸи cпeциaлиcти пo peпpoдyĸтивнa мeдицинa, пpизнaт aвтopитeт в oблacттa нa oцeнĸaтa и пpoгнoзaтa на яйчниĸoвия peзepв. Хиляди ca щacтливитe ceмeйcтвa, нaмepили нaй-ĸpaтĸия път дo cвoятa мeчтa c нeгoвaтa пpoфecиoнaлнa пoмoщ. Медицински директор на инвитро клиника „София“.