След 2 дни връчват журналистическите награди “Даниела Сеизова”

На 30 август, неделя, от 18 часа в Арт център Гамалерия в София ще бъдат връчени награди за телевизионна и радио журналистика,  за журналист от печатни медии и за журналист от интернет медия. Сред номинираните за наградата е и екипът на puls.bg, съобщават от сайта.

Инициатор е Българският пациентски форум, който смята връчването на журналистическите награди “Даниела Сеизова – В името на живота” да се организира всяка година. Конкурсът е за журналисти, отразяващи актуалните проблеми в здравеопазването.

Журито, което ще обяви победителите в отделните категории е в състав проф. Иван Черноземски-председател, Деница Сачева, д-р Николай Болтаджиев, Самир Абумелих и Ангелина Бонева. Официалната церемония ще води актрисата Цветана Манева.

Даниела Сеизова отразяваше с най-голям хъс проблемите на пациентите и получи наградата за изключителна гражданска позиция от Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания.

С филма си “Диагноза”, посветен на кризата с лекарствата за онкоболните, Дани помогна за решаването на проблема.

Тя е помагала неведнъж в случаи на отказ на лекарска помощ, на липса на медикаменти или при некоректно отношение на лекар към пациент.

Дани повдигна въпроса и за “джобните пари”, които децата без родители получават като месечна помощ, както и отразяваше други социални проблеми, пише в съобщението.

Федерацията “Български пациентски форум” е учредена на 16 юли т.г. В нея участват Центърът за защита правата в здравеопазването, родители на болни от диабет деца, фондацията “Искам бебе” и други.

Репортерката на bTV Даниела Сеизова почина преди година.

––––––––––

линк: http://sbj-bg.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=2863&Itemid=1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*