Журналистическа награда ”В името на живота”

Теодора Захариева и Иван Димитров гостуваха в “Тази сутрин” и разказаха повече за наградата. Тя е в памет на Даниела Сеизова. Федерация “Български пациентски форум” ще връчи на 30 август журналистическата награда в памет на Даниела Сеизова. Това съобщиха Теодора Захариева и Иван Димитров  пред Би Ти Ви.

Теодора Захариева развълнувано сподели спомените си от първата си среща с Даниела през 2005 година. “Дани беше един от журналистите, които не само се стремяха да отразяват обективно сферата на здравеопазването, но тя търсеше и продължението на казуса, развитието на казуса”, казва Теодора.

Иван Димитров от Асоциацията на пациентите също е работил с Даниела Сеизова. “Тя беше първият журналист, който въобще в България реши, че трябва да се говори за трансплантациите”, припомня си той. “Изборът на жури не е никак лесен. Не искаме ние да сме пристрастни. Няма да скрия, че всеки от нас като организация, всеки от нас има пристрастност към медия, към журналисти. И затова сформирахме едно жури”, допълва Теодора Захариева. “Искахме всеки от тях да има определена гражданска позиция в обществото”, коментира още тя. Идеята на самата награда е да се покаже на журналистите, че трудът им се оценява от обществото, от представителите на Асоциацията на пациентите. “Искаме да знаят, че винаги ще бъдем заедно с тях, защото те помагат на нас и на обществото. Така че трябва да бъдат оценени. Никой не ги оценява дотук, ние решихме да направим една малка крачка”, казва Иван Димитров. “Идеята е това да стане ежегодна награда”, допълва още Теодора Захариева.

–––––––––––

източник: http://media.dir.bg/2009/08/17/news4934105.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*